”Tzarina de Ambră” este un set de bijuterii inspirate din istoria Salonului de Chihlimbar, o încapere misterioasă considerată a opta minune a lumii, pentru că sub razele Soarelui se producea o imagine spectaculoasă.

Salonul de Chihlimbar a fost realizat de meșterii prusaci în jurul anului 1700, pentru Sophia Charlotte de Hanovra (consoarta regelui prusac). A fost dăruit țarului rus și “instalat” în Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg iar mai apoi în Palatul Ecaterina. Timp de două secole, Salonul de Chihlimbar a fost privit ca un simbol al prieteniei dintre Rusia și Germania.

Colectia de bijuterii Amber Tzarina este realizată în tonuri de ambră (de la cele galben-portocalii la nuante de maro iridiscent), din margele de sticlă cu foiță și pietre semiprețioase. Despre ochiul de tigru se credea că apără împotriva “ochiului rău”, a falselor prietenii și este în același timp un protector al norocului. Această piatră semiprețioasă a fost aleasă de multe ori ca piatră a femeilor de afaceri.

Setul de bijuterii este compus din colier, brațară și cercei, toate lucrate manual și poate fi văzut aici: Amber Tzarina on Etsy

Save