Excelența serviciilor oferite este cea mai importantă carte de vizită a unei afaceri.

“Pentru client cel mai mult contează produsul în sine. Însă abia când modul în care îl livrezi este bine pus la punct clientul tău va simți că este cu adevărat prețuit și respectat de către vânzător”… sunt doar câteva cuvinte pe care le-am tot repetat antreprenorilor la început de drum.

luxury oposite vulgarity (Small)

Am fost de multe ori întrebată despre modul în care am gândit afacerile mele și modalitățile pe care le-am ales pentru a le pune în practică. Mereu gândul meu a fost la client și nevoia acestuia și, din experiență, pot spune că de multe ori am oferit clienților ceea ce aveau nevoie mai mult decât ceea ce își doreau. Iar echilibrul este foarte fragil pentru ca am observat clienți care în lipsa unui pol rațional făceau alegeri greșite iar produsul era returnat fără prea multe explicații.

Am lucrat mulți ani în departamente de tipul “customer care” dedicate serviciilor de înaltă clasă și am înteles că imaginea pe care o percep clienții contează cam cât valoarea produsului pe care îl oferi. Iar modul de prezentare este cel care construiește respectul și bunăstarea unei afaceri. Experiența clientului trebuie să fie una excepțională pentru ca el să revină cu o altă cerere doar pentru că a ținut minte ceea ce ai oferit.

Acesta este și motivul pentru care toate produsele Diva Budoir sunt făcute cu grijă și interes pentru client.

Save

Save

Save

Save

Save