Încerc de multă vreme să înțeleg un anume fel de oameni și modul în care aceștia gândesc. În popor, cuvantul care s-ar apropia de această descriere este ”ghiolban”, un cuvânt de argou, iar definiția dată în DEX ne spune că  ghelbán, ghelbáni s. m. (arg.) înseamnă om fără educație sau cu apucături grosolane (var. ghiolban).

Deși sunt goi pe dinăuntru și au o lipsă crasă a culturii generale, genul acesta de personaje au mereu acea atitudine de oameni superiori, care cred că totul li se cuvine acum și aici. Sunt acele persoane pe care ți-e imposibil să le treci cu vederea și înțelegi rapid că orice efort al tău este in van pentru că nu vei fi niciodată destul de bun ca să te ridici la înălțimea așteptărilor.

Nu poți purta o discuție decentă – totdeauna ei știu mai bine ”cum stă treaba” dar argumente sau detalii despre ceea ce susțin nu pot da. Sunt cei care înghit pe nerăsuflate orice prostie care apare pe Facebook si o partajeaza întregii liste de prieteni instantaneu, fără să își pună întrebarea dacă e adevărat sau nu.

Am pregătit déjà căteva întâmplări pe care le voi povesti încercând să ilustrez cât mai fidel imbecilul social, o persoană al cărui comportament în societate este menit să epateze prin prostie și proastă creștere, pentru că tipul ăsta de oameni sunt atat de ahtiați după atenție încât ar face orice ca să o primească.