Playlist motivațional – Leliță Ioană

Nebunia virusării cu Covid a cuprins deja pe toți românii. Platformele de socializare sunt pline cu atât de multă informație încât e greu să alegi între util/adevărat/fals/zgomot de font.

Simt deja că o iau razna cu nebunia privind Covid. Pentru că primul lucru pe care trebuie să nu îl faci într=o criză este să te panichezi inutil.

Românii deja au devalizat magazinele. Bieții angajați cu greu reușesc să umple rafturile că se și golesc… Dacă restul Europei cumpără produse de igienă, curățenie și dezinfectanți, românii s-au repezit la mancare.

Pentru că trebuia să îmi distrag singură atenția de la nebunia de afară, am găsit o melodie în ton cu vremurile pe care le trăim.

De-aș mai duce-o pân la toamna, leliță Ioană,
De-as mai duce-o pana la toamna, leliță Ioană,
Sa ma duc din crama in crama, leliță Ioană,
Sa beau vin sa manc pastrama leliță Ioană.

Ioana Radu, Leliță Ioană
Ioana Radu, Leliță Ioană

Iată câte ceva și despre piesă:

Ioana Radu, pe numele adevărat Eugenia Braia, a copilărit în Craiova, unde era stabilită familia sa. A auzit şi a învaţat primele cântece de la lăutarii angajaţi la cârciuma tatălui său. „Leliţă Ioană” este un cântec izvorât din folclorul tradiţional românesc. Obişnuind să adune cântece din locurile prin care trecea, când se afla în turnee, Ioana Radu l-a descoperit în spaţiul moldovenesc, l-a cizelat şi l-a făcut cunoscut. „Leliţă Ioană” este o melodie dinamică, pe ritm de geamparale, pe care o îndrăgeşti de la primul acord.

Eu aleg Romania, Leliță Ioană