Prescurtări de Facebook: UP, Flw sau „urmăresc”

Astăzi despre jungla Facebook și despre câteva dintre prescurtările cu care ne întâlnim la tot pasul. UP, FLW, Follow… sunt doar câteva dintre abrevierile noi care apar atunci când o discuție devine interesantă. Facebook a implementat de ceva vreme opțiunea de a urmări sau de a renunța la a primi notificări despre discuțiile la care ai comentat. Astfel, poți selecta preferințele cu un simplu click pe cele 3 butoane din dreapta postării. Cum însă vechile obișnuințe dispar greu, vedem postări cu zeci de ”up”-uri sau ”flw”uri.

În engleza, “up” înseamnă “în sus/sus”, iar folosit în mod corect urcă o postare fară un raspuns în topul discuției și aduce noi vizualizari. Cu alte cuvinte, dacă pui UP la o postare veche, ea revine sus, în lista recentelor postări. UP nu ajuta cu nimic postarea în sine ci doar dă de știre celei care a pus acest tip de comentariu când apar comentarii noi și face să se urmarească postarea prin intermediul notificărilor automate. Metoda este însă agansantă pentru cel care a postat și așteaptă un răspuns pertinent și ajunge să incomodeze chiar și pe cei care urmăresc postarea. Răspunsurile pertinente se pot pierde printre zecile de comentarii fără conținut iar utilizatorii renunță la a mai urmări postarea atunci cand numărul de ”up” este semnificativ.

Procedura corectă este cea în care sunt folosite cele 3 puncte, așa cum am descris mai sus. Este și mai silentios, adică nu e nevoie să știe toată lumea ce anume te interesează dacă ești pe grupuri de vânzări, de exemplu.

Idem pentru FLW=follow, adică “urmărește” în limba engleză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *